pasaules ēdiena diena.

Apskatām 1 - 40 no 293 vārdam 'pasaules ēdiena diena'

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Neaizmirstama atpūta Turcijā, TOP 3 viesnīcas atpūtai ar bērniem

Ceļojums uz ārvalstīm ir pieredze, ko mēs vēlamies baudīt patiesi pilnvērtīgi. Tomēr ģimenes, kurās aug gados jauni bērni, no pieredzes zina...

«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos pavasara galamērķus

Saskaņā ar tālsatiksmes autobusu operatora “FlixBus” apkopoto informāciju, šajā pavasarī vieni no populārākajiem galamērķiem ārpus Baltijas valstīm...

Gurmānu svētki Dubaijā: notikums, kurā satiekas visas pasaules garšas

19. aprīlī Dubaijā tika atklāts 11. Dubaijas ēdiena festivālal “Dubai Food Festival”, kas ilgs līdz 12. maijam. Šis pasākums ir labākais veids...

7. aprīlis vēsturē: Atzīmē Pasaules veselības dienu

Kopš 1948. gada 7. aprīļa, kad dibināja Pasaules Veselības organizāciju, svin arī Pasaules veselības dienu. Šogad tās galvenā tēma ir “Mūsu planēta, mūsu veselība”, lai...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Padomi kiberpavāriem jeb kā izmantot mākslīgo intelektu ēdienreižu plānošanā

Trīs līdz piecas reizes dienā ir jāēd garšīgi un veselīgi, taču katru dienu pagatavot kaut ko jaunu un iedvesmojošu nebūt nav viegli. Tagad šādas ikdienas rūpes daļēji...

Salīdzināti Baltijas autobraucēju ēšanas paradumi – Latvija kļuvusi par Baltijas hotdogu lielvalsti

Degvielas uzpildes stacijas, kas pielāgojušās mainīgajam tirgum un patērētāju vajadzībām, kļuvušas par vietu, kur ne tikai uzpildīt degvielu, bet arī ātri un garšīgi paēst...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Seišelu salas - vairāk par baltu smilšu pludmalēm

Indijas okeāna Seišelu salas nereti tiek dēvētas par paradīzi. Mājīgas viesnīcas, izcilas pludmales, šalkojošas palmu audzes, granīta klintis...

Izbaudiet pasakainu decembri Daugavpilī

Līdz ar decembra iestāšanos sākas atskaites laiks līdz Jaunā gada sagaidīšanai.  Šogad pilsētas dekoratīvais un gaismas noformējums ienesīs jaunas vēsmas...

Pārtikas nozares nākotne: ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni

Uzņēmēji un ēdinātāji visā pasaulē pēdējos gados ir sākuši pievērst uzmanību ēdienu inovācijām, kas ne tikai apmierina garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi...

Izdzīvotājs ar stāžu un bijušais skolotājs dodas bīstamos piedzīvojumos Austrumāfrikā

Austrumāfrikas lūzumzonā jeb Lielā Rifta ielejā zinātniskajos pētījums jau ir atklāts daudz par cilvēces izcelsmi, taču šī vieta joprojām vilina...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

16. oktobris vēsturē: Atzīmē pasaules ēdiena dienu

1945. gadā Apvienoto Nāciju organizācija pasludināja, ka ēdiens nav privilēģija, bet gan katram cilvēkam uz to ir tiesības...

Ilze Briņķe: Katrs bērns ir daļiņa no skolotāja dzīves

Darbs pirmsskolā sniedz ārkārtīgi lielu gandarījumu, bet vienlaikus tā ir arī ļoti liela atbildība, jo pirmsskola ir mazā cilvēka pirmā saskarsme ar mācībām...

Astoņi vērtīgi ieteikumi vielmaiņas veicināšanai

Par vielmaiņu bieži mēdz domāt pārāk vienkāršoti, raksturojot to kā ātru vai lēnu, tādā gadījumā iesakot dažādus paņēmienus, kā to paātrināt...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam – izstādē «Riga Food 2023»

2023. gadā izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim...

Stambulas slavenākie kaķi: no Gli līdz Tombili

Tie, kuri ir viesojušies Stambulā vai citās Turcijas pilsētās, noteikti ir pamanījuši, ka ielās, kafejnīcās, veikalos, tirgū un pat slavenajā Svētas Sofijas mošejā...

Prom no civilizācijas: vai mūsdienās var izdzīvot savvaļā?

Arvien vairāk cilvēku Eiropā un citur pasaulē uz laiku vai pavisam atvadās no modernās dzīves ērtībām un izvēlas dzīvot tuvāk dabai...

Vairāki Rīgas restorāni iekļauti nozīmīgā Skandināvijas gastronomijas ceļvedī

Tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā...

Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies izstādē «Riga Food 2023»

Jau rudenī, no 7. līdz 9. septembrim, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2023”...

Eksotiskie ceļojumi galamērķi - kā izvēlēties piemērotāko?

Latvijas ilgā ziema arvien vairāk latviešus vilina uz mirkli par to aizmirst, dodoties ceļā pretī eksotiskai vasarai. Tomēr, kā atrast sev piemērotāko tālzemju galamērķi...

Pīters Pihers: Vai stāvam uz jauna restorānu laikmeta sliekšņa?

Pērn Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra noslēdza līgumu ar “Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin” par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā...

Kas piesaista latviešus Bulgārijā?

Nav jālido tālu, lai kvalitatīvi atpūstos un baudītu saulainu laiku par pieņemamu cenu. Tikai nedaudz vairāk kā divu stundu lidojums ļauj nokļūs saulainajā Bulgārijā...

25. jūnijs vēsturē: Madagaskara svin savu neatkarības dienu

26. jūnijā, neatkarības gadadienu atzīmē valsts ar ievērojamu dzīvnieku pasauli un tādu  tradīciju dažādību, kas...

Pavasara Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa ir īpašs kulinārās pasaules notikums, kas norisināsies divas nedēļas no 17. līdz pat 30. aprīlim...

Pieredzes stāsts: Turcija vietējo iedzīvotāju acīm

Turcija ir viens no populārākajiem pavasara un vasaras ceļojumu galamērķiem, kur šobrīd, kā stāsta tūroperatora “Novatours” pārstāve Diāna Alisoglu...

Marta Mackeviča: « Sentido Mamlouk Palace Resort » Hurgadā – vieta nesteidzīgai un mierpilnai atpūtai

Ja darbu apjoms un saules trūkums radījis īstu pavasara nogurumu, viena no vietām, kur garantēti var iegūt D vitamīna un atpūtas trieciendevu, ir Hurgada...

Iepazīsties ar jaunumiem tūrismā, kas tapuši Balvu novadā

Šoreiz iepazīstinām ar jaunumiem, kas tapuši Balvu novadā...

Aivars Mackevičs: kas jauns tūrismā 2023.gadā un kas bija 2022.gadā? (aktualizēts 14.01.2023)

Vēlos pateikt PALDIES par 2022.gadu Travelnews.lv milzīgajam lasītāju (1,4 miljoni) pulkam, visiem sadarbības partneriem un mūsu Lieldraugiem

Video: Pasaules augstākais restorāns augstceltnē tagad atrodas Šanhajā

Vai ēdiens lielākā augstumā garšo labāk? Taču ēdiena gaidīšanas laiks ar burvīgiem pilsētas panorāmas skatiem vienmēr tiks atzinīgi novērtēts...

Kad gaisā virmo Ziemassvētku smarža un garša!

Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas...

NOVATOURS iesaka: Svētku dāvanas aktīviem ceļotājiem

Tuvojoties gada nogalei, mēs prātojam, kā iepriecināt savus mīļos ar pārdomātām dāvanām. Viena iespēja, kā visprecīzāk trāpīt mērķī, ir pielāgot dāvanu personības interesēm...

4 miljardi vējā jeb kas notiek ar lidojumos neapēsto ēdienu

Starptautiskā gaisa transporta asociācija (IATA) lēš, ka pasažieru lidojumos gadā rodas aptuveni seši miljoni tonnu atkritumu, un apmēram 20% no tā veido...

Uzzini, kurās pasaules lidostās pasažieri piedzīvo vislielāko stresu HawaiianIslands.com skatījumā

Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis ceļotājs, vai tikai sākat savas tūrista gaitas, lidostas mēdz sagādāt stresu – lidojumu aizkavēšanās, garas rindas...

7 interesantas lietas par «Tex Mex» virtuvi un tortiljām Latvijā

Tortiljas ir viens no Tex Mex virtuves produktiem, kas aizvadītajos gados kļuvis īpaši populārs arī Latvijā. Tortiljas var ātri pagatavot, pildījumam izmantot...

«Novatours» iesaka: Augļi, kuru dēļ ir vērts ceļot uz tālām, eksotiskām valstīm

Gadu simtiem jaunu garšu meklējumi arvien aicina ēdiena mīļus šķērsot okeānus un kalnus, izzināt jaunas valstis un ļauties garšas kārpiņu izaicinājumiem...

Marta Mackeviča: Londonas ekspress versija – labs plāns rudens nedēļas nogalei

Ja rudens nedēļas nogalē ir vēlme doties nedaudz tālāk par Siguldu vai, ja krāsaino lapu vietā gribas apskatīt, kā norit dzīve Londonā karaļa Čārlza III laikā...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.88077497sec.